Росія наполягає на реформуванні міжнародних фінансових організацій

Неділя, 15 березня 2009, 13:10

На думку президента РФ Дмитра Медведєва, поточна криза показала, що діяльність міжнародних фінансових організацій потребує впорядкування.

Медведєв повідомив про це у розмові з керівником дирекції інформації "Першого каналу" Кирилом Клейменовим, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання тележурналіста щодо пріоритетних для Росії тем  2 квітня на Лондонській зустрічі "двадцятки", президент сказав: "По-перше", - це загальна стабілізація ситуації у фінансовому секторі, це заходи, які спрямовані на те, щоб створити сучасну фінансову архітектуру. Причому архітектуру, яка все-таки вже спрямована в ХХI століття, а не відтворює архітектуру післявоєнного періоду ".

"При цьому ми повинні будемо змінити ряд ключових речей, у тому числі і те, що стосується роботи міжнародних фінансових організацій", - підкреслив Медведєв.

"Вони всі вже склалися, і у них є спеціальні правила, за якими вони працюють, вони приймають багато різних рішень, але поточна криза показала, що їхня діяльність далеко не ідеальна - і Міжнародного валютного фонду, Світового банку, та інших структур" , - зазначив він.

"Стало бути, цю діяльність потрібно впорядкувати, причому зробити її більш справедливою по відношенню до тих держав, які нещодавно вийшли до розряду найбільш великих економік, економік, що розвиваються, я маю на увазі в даному випадку і Росію, і інші країни, з якими ми співпрацюємо в цьому плані. Так що це реформа діяльності міжнародних фінансових організацій ", - вважає Медведєв.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: