Мін'юст може спровокувати появу "тіньових" колекторів

Неділя, 15 березня 2009, 12:03

Заборона діяльності колекторських компаній, на якій наполягає Міністерство юстиції України, призведе до створення тіньового ринку колекторських послуг.

Таку думку висловив генеральний директор колекторської компанії "Ікспоінт" Роман Кривошеєв в коментарі тижневику "Зеркало недели", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Не виключений сценарій, коли банки, побачивши, що не справляються з поверненням боргів або роблять це не так ефективно як колектори, природно, захочуть змінити ситуацію і звернуться до колекторів. Але вже до" чорних", які будуть повертати будь-якою ціною. А що їм втрачати? Вони і так поза законом ", - відзначив він.

За словами експерта, сучасний ринок можна поділити на дві частини: цивілізовані колекторські компанії, що працюють в законодавчому полі, і "чорні" колектори, які розуміють свою роботу як відбирання боргу за будь-яку ціну.

Після заборони, на якій наполягає Мін'юст, коллекторство не зникне, воно піде в тінь і буде розвиватися за неконтрольованим сценарієм, вважає Кривошеєв.

Як відомо, Міністерство юстиції, Національний банк і представники колекторських компаній домовилися створити робочу групу для розробки проектів законодавчо-правових актів для регулювання діяльності колекторів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: