"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки: Україні потрібна стратегія

П'ятниця, 13 березня 2009, 17:05

Україні необхідно розробити національну конкурентоспроможну стратегію економічного розвитку, яка забезпечить захист життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" сказав голова робочої групи з розробки проекту Стратегії економічного розвитку СНД, заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян.

"Розробка та реалізація національної стратегії дозволить Україні отримати доступ до формування та розподілу світового доходу. У противному випадку економічні потоки пройдуть повз наші країни, і вона не зможе реалізувати свій унікальний потенціал", - підкреслив Мунтіян.

За його словами, національна стратегія також повинна враховувати напрямки, передбачені Стратегією економічного розвитку СНД на період до 2020 року, оскільки в найближчому майбутньому центром економічної активності буде Евразійський простір.

Заступник міністра економіки також зазначив, що центральне місце в Євроазійському просторі повинно зайняти СНД.

За його словами, Співдружність володіє значним потенціалом - займає 40,7% території Євразії, на якій проживає близько 5,8% населення, і володіє більше 40% енергетичних запасів, що є достатньою основою для забезпечення економічної стабільності та підвищення добробуту громадян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: