Аптекарі не хочуть, щоб держава втручалася в ціни на презервативи

П'ятниця, 13 березня 2009, 16:55

Аптечна професійна асоціація виступає проти державного регулювання цін на презервативи.

Про це на прес-конференції повідомила голова правління асоціації Надія Численко, пише видання "Дело".

"Мені б дуже хотілося застерегти наших державних регуляторів і учасників ринку від регулювання ціни, важлива не просто ціна - важлива доступність, і коли затискають умови торгівлі в рамки, товар просто перестає бути доступним споживачу", - сказала вона.

Також Численко додала, що держава та приватні фонди повинні взяти участь в ослабленні ситуації, яка склалася навколо ціни на презервативи, а також необхідно збільшити дотації на забезпечення незахищених верств населення презервативами.

На її думку, основною причиною подорожчання презервативів є зростання курсу долара щодо національної валюти.

З її думкою згодний Олег Жаров, директор з продажу компанії "Медком-Україна" і генеральний директор компанії "Болеар Мед" Ігор Біляков, які зазначають, що із зростанням курсу долара та подорожчанням презервативів на ринку більшою популярністю почав користуватися продукт середньої та дешевої цінової категорії .

Як повідомила прес-служба Антимонопольного комітету, до комітету надійшла заява з проханням розслідувати на відповідність конкурентному законодавству ситуацію з подорожчанням презервативів, при цьому АМКУ не повідомляє від кого надійшла заява.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: