Мнпраці заперечує можливість затримки пенсій

П'ятниця, 13 березня 2009, 10:56

Міністр праці й соціальної політики Людмила Денісова вважає, що рішення Пенсійного фонду про припинення виплат пенсій через низку банків не загрожує своєчасній їх виплаті пенсіонерам.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства праці й соціальної політики, передає агентсто "Українські новини".

Денісова повідомила, що ПФ ухвалив рішення щодо припинення виплат пенсій через деякі банки у зв'язку із введенням у них тимчасових адміністрацій.

Міністр підкреслила, що при надходженні інформації від Національного банку про проблеми в тих чи інших банках ПФ відразу ж інформує пенсіонерів про такі проблеми й пропонує одержувати пенсії у відділеннях "Укрпошти" або інших банках, які вчасно виконують свої зобов'язання.

Реклама:

З її слів, зараз пенсії виплачуються відповідно до графіка, ПФ перевиконує план надходжень на 23,4% і немає жодних підстав говорити про можливі проблеми у фонді

У зв'язку з цим Денісова вважає, що заяви окремих політиків про нездатність ПФ забезпечити українців пенсіями є спробою захистити авторитет банків, які належать цим політикам і не відповідають дійсності.

Міністр підкреслила, що такі заяви сприяють поширенню панічних настроїв у суспільстві і є неприпустимими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: