"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР готовий допомагати Україні, але не знає, з ким планувати дії

П'ятниця, 13 березня 2009, 10:42

Україна - найбільш вразлива перед кризою країна у Східній Європі.

Так вважає головний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку Ерік Берґлоф.

На його думку, економічні проблеми погіршуються тим, що Україна потерпає ще і від політичної кризи, яка знеголовила усю фінансову владу країни.

"Головні фінансові рішення просто немає кому ухвалювати, адже досі не зрозуміло, чи Україна має голову Національного банку і хто прийде на місце міністра фінансів", - відзначає експерт.

Реклама:

Попри це представник Європейського банку реконструкції і розвитку вважає, що Україна ще має шанси не впасти в депресію, сказав він "Радіо Свобода".

"Гадаю, що Україна виявилася дуже вразливою перед кризою через те, що вона надто покладалася на невелику кількість галузей промисловості, які зараз переживають не найкращі часи", - сказав Берглоф.

Він додав, що Європейський банк реконструкції і розвитку тісно співпрацює з Міжнародним валютним фондом і намагається знайти шлях фінансової реструктуризації України.

"Банк дуже зацікавлений у тому, щоб оздоровлення банківського сектору пройшло успішно, бо ми багато інвестували в українські банки. Ми зараз працюємо над конкретними проектами, які мають допомогти українській банківській системі пройти через ці випробування". - заявив представник ЄБРР.

-

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: