Київське метро вводить режим економії

Четвер, 12 березня 2009, 18:24
Блок Віталія Кличка у Київській міській раді заявляє, що керівник столичного метрополітену підписав наказ про реалізацію антикризового плану функціонування підприємства та скорочення його витрат.

Про це повідомили агентству "УНІАН" у прес-службі Блоку Кличка, і на підтвердження надали копію наказу "Про забезпечення функціонування метрополітену в умовах фінансової кризи" від 6 березня 2009 року за підписом керівника "КП "Київський метрополітен" Петра Мірошникова.

Серед "антикризових заходів", зокрема, скорочення використання обсягів енергоносіїв, тепло-, водопостачання, палива, газу на 20%; оптимізація витрат на матеріали, комплектуючі, запасні частини та зниження до мінімальних меж інших операційних витрат, зазчають у Блоці Кличка.

Доручено також проводити постійну роботу з оптимізації організаційної структури та штату структурних підрозділів.

Наказом також визначено, що встановлення доплат і надбавок працівникам метро, розширення зони обслуговування або збільшення обсягу робіт, що утворились від вивільнення працівників, а також преміювання, виплату премій здійснюватимуть виключно за рішенням начальника метрополітену.

Реклама:

Крім того, у Блоці Кличка стверджують, що передбачається також вилучення у працівників метрополітену пенсійного віку перепусток, які дають право безкоштовного проїзду.

"Напевно, економія на своїх пенсіонерах для пана Мірошникова вкрай необхідна, адже йому треба забезпечити метрополітен камерами відеоспостереження на 71 млн. гривень", - розкритикували рішення керівництва метро у Блоці Кличка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!