"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Надбавку 13% до мита можуть скасувати

Четвер, 12 березня 2009, 17:43

У середу, 11 березня, повинно було відбутися засідання Кабміну, на якому планувалося обговорити скасування 13-відсоткової надбавки до митного мита, але в останній момент це питання прибрали з порядку денного.

Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко, пише видання "Дело".

За інформацією ВААІД, у Кабміні планували обговорити два варіанти виходу з ситуації: скасувати надбавку рішенням Кабміну або підготувати відповідний законопроект.

Крім того, до Кабміну вже надійшов лист від президента України, в якому він рекомендує терміново скасувати дію тимчасової надбавки на товари, щодо яких законодавством України створені неринкові умови конкуренції.

Також Віктор Ющенко 18-19 березня буде зустрічатися з головою Єврокомісії Жозе-Мануелем Баррозу і вже є інформація, що буде обговорюватися угода про вільну торгівлю між Україною та ЄС.

Варто також відзначити, що після введення тимчасової надбавки до ввізного мита на імпортні автомобілі ВААІД закликав усіх імпортерів не ввозити машини на час дії (6 місяців) 13% надбавки.

За попередніми даними, вже за 5 днів дії нового законопроекту імпорт скоротився до лічених одиниць і оператори поки не горять бажанням імпортувати авто за таким податковим навантаженням.

Таким чином, питання про термін дії 13% надбавки до мита поки остаточно не вирішене.

За законом вона може діяти 6 місяців і потім продовжувати рішенням Кабміну, але тиск на українську владу все більше посилюється, що може спровокувати скасування цієї надбавки.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: