Новий лист до МВФ Ющенко і Тимошенко відправлять в четвер

Середа, 11 березня 2009, 18:09
Українська влада узгодила усі проблемні моменти, на яких наголошував МВФ, і за добу буде направлено новий лист до фонду.

Про це в середу заявив президент Віктор Ющенко.

"Я дав 24 години для того, щоб лист про наміри було остаточно доопрацьовано українською стороною й сподіваюся, що через добу українська сторона направить цей лист у МВФ", - сказав він.

За його словами, українська сторона зробила все від неї залежне, щоб місія МВФ розпочала свою роботу в Україні з наступного тижня.

Ющенко висловив задоволення ходом наради із прем'єром Юлією Тимошенко й головою Національного банку Володимиром Стельмахом щодо продовження співробітництва із МВФ.

Реклама:

"Сьогоднішні рішення і домовленості я вважаю знаковим кроком до відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом, і в рамках цієї співпраці формування ефективних національних антикризових дій", - зазначив президент, слова якого наводить прес-служба.

"Позитивні зрушення великі. На мій погляд, сьогодні українська сторона завершила повторний перегляд кроків, які потрібно зробити для того, щоб встановити діалог, відновити роботу програми з Міжнародним валютним фондом", - повідомив президент.

Зокрема, мова йде про збалансування пенсійного фонду, збалансування державного бюджету на 2009 рік і бюджету Національної акціонерної компанії "Нафтогаз".

Президент повідомив, що наступного тижня Кабінет Міністрів внесе у Верховною Раду законопроект про збалансування ПФ і законопроект з часткового збалансування держбюджету в частині фіскальної політики.

Говорячи про зміни в пенсійному фонді, Ющенко уточнив, що мова йде про перегляд підходів до спеціальних пенсій.

Як повідомлялося, Україна отримала реакцію МВФ на лист про наміри від України, що буде обговорюватися під час зустрічі Тимошенко, Президента Віктора Ющенка, голови Верховної Ради Володимира Литвина й голови Національного банку Володимира Стельмаха.

3 березня Україна відправила Міжнародному фонду проект листа про наміри щодо подальшого співробітництва з фондом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!