Через 10 днів банки отримають "рятівне коло"

Середа, 11 березня 2009, 16:41 -
Через 10 днів буде надано план антикризових заходів зі стабілізації ситуації в банківській сфері.

Про це повідомив перший заступник голови секретаріату Олександр Шлапак за підсумками наради у президента щодо ситуації в кредитно-банківській сфері, повідомляє прес-служба президента.

За словами Шлапака, президент попросив протягом 10 днів забезпечити узагальнення антикризового плану щодо стабілізації ситуації в банківській сфері.

"Суспільство має бути впевненим, що банківське товариство твердо знає, які заходи необхідні на сьогодні, а регулятор тримає руку на пульсі", - сказав представник президента.

Він додав, що під час наради голова НБУ поінформував президента щодо напрацювань, які на сьогодні вже є стосовно такого плану дій.

Реклама:

За словами Шлапака, під час наради йшлося про хід перевірок, які президент доручив провести у ряді банків, які "зривали" курс гривні впродовж останніх двох тижнів.

"Ми отримали запевнення НБУ та силових структур, що такі перевірки тривають. Частину матеріалів уже напрацьовано і передано до Національного банку", - повідомив Шлапак.

Він додав, що до банків, які продаватимуть валюту за завищеним курсом, НБУ застосує заходи впливу.

Шлапак повідомив, що наприкінці тижня Нацбанк проведе нараду, на якій будуть визначені банки-порушники, і поінформує про це президента та громадськість.

Такі перевірки триватимуть у подальшому постійно, і раз на місяць НБУ оприлюднюватиме інформацію щодо їх результатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: