"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко більше не займатиметься рефінансуванням банків

Середа, 11 березня 2009, 13:09
Серед головних умов продовження співпраці МВФ з Україною є незалежність Нацбанку.

Про це сказав шеф представництва місії МВФ у Києві Макс Альєр на брифінгу в Кабміні у середу.

"Що стосується конкретних заходів, то основним питанням для нас є незалежність НБУ", - сказав він.

Представники МВФ та Світового банку були запрошені на засідання уряду в середу, на якому, як повідомила прем'єр Юлія Тимошенко, було ухвалено низку рішень для продовження співпраці України та МВФ.

Під час брифінгу Альєр розповів, що вони завершили перший етап роботи, спрямованої на відновлення співпраці України з Фондом.

Реклама:

"На першому етапі ми разом з урядом та експертами проаналізували ситуацію і зрозуміли, яка серйозна криза формується. Тепер ми вступаємо у другу фазу - дискусію щодо економічної політики, необхідної для боротьби з кризою", - сказав він.

"2009 рік не буде легкий ні для України, ні для кого", - додав Альєр.

Представник МВФ також повідомив, що одна з тем консультацій стосувалася участі уряду в процесі виділення коштів для рекапіталізації комерційних банків.

"Ми краще зрозуміли ситуацію", - сказав Альєр.

У свою чергу під час засідання уряду з зали засідань вийшов перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов, який підтвердив, що Кабмін змінив процес рекапіталізації банків.

За його словами, йдеться про нову редакцію статей 84 і 86 закону про Держбюджет, якою скасовується участь уряду в процесі рекапіталізації банків.

Також, за його словами, Кабмін скасував постанову, яка передбачала участь першого віце-прем'єра Олександра Турчинова в процесі ухвалення рішень з виділення рефінансування комерційних банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: