МВФ тисне на бюджет

Середа, 11 березня 2009, 09:47
МВФ вимагає від України термінового прийняття бездефіцитного бюджету і підвищення цін на газ для населення.

Такі головні умови виписані в листі Фонду, адресованому президенту і прем'єр-міністру України, пише видання "Дело". 

Тільки після цього наша країна зможе отримати другий транш кредиту в 1,845 мільярди доларів.

Для того, щоб виробити спільний план дій, в середу Віктор Ющенко знову скликає екстрену нараду. Брати участь у ньому прем'єр Юлія Тимошенко, голова Нацбанку Володимир Стельмах, спікер Верховної Ради Володимир Литвин і представники опозиційних партій.

Як повідомлялося, 3 березня влада країни надіслали керівництву Фонду в Вашингтоні "лист трьох", де заявляли про узгодженості своїх позицій щодо економічної політики в країні.

МВФ в листі прем'єр-міністру і президенту висунув нові вимоги для надання Україні другого траншу кредиту в 1,845 мільярди доларів. Зокрема представники Фонду вимагають вирішення питань з дефіцитом держбюджету.

Реклама:

Раніше Фонд погодився на дефіцит бюджету в 3% за умови зазначення джерел його покриття. Крім того, Фонд вимагає стабілізувати фінансові потоки НАК "Нафтогаз" із зазначенням стабілізаційних заходів.

За словами керівника служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Романа Жуковського, з 11 сторінок листи питання у Фонду викликали лише 4 пункти.
Крім проблем держбюджету та фінансового стану газового монополіста, сумніви у керівництва МВФ викликав дефіцит Пенсійного фонду і рекапіталізація банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!