Бойко погрожує Ахметову не купувати у нього залізорудну сировину

Вівторок, 10 березня 2009, 18:13
Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім.Ілліча вважає за необхідне групі "Метінвест" знизити вартість залізорудної сировини (ЗРС) на її гірничорудних підприємствах до економічно обгрунтованого рівня.

Про це повідомив генеральний директор ММК ім.Ілліча Володимир Бойко на засіданні прес-клубу "Антикризис" щодо ситуації в гірничо-металургійному комплексі України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

При цьому він нагадав, що ММК ім.Ілліча купує ЗРС в групи "Метінвест" у відповідності з контрактами, цінові параметри до яких з листопада минулого року узгоджуються щомісяця.

"Я на квітень не підпишу угоду на концентрат до зупинки, вже нас не нахиляють, як минулого року. Краще будемо стояти. І постраждають і вони, і ми", - попередив Бойко.

За його словами, на цей час вартість залізорудного концентрату в Україні повинна бути максимум 35 дол./тонна, у той час як підприємство змушене платити 55 дол./тонна.

Гендиректор також запропонував підприємствам-постачальникам сировини, зокрема ЗРС і коксу, перейти до відкритої калькуляції витрат для обгрунтування відпускних цін.

При цьому він зазначив, що зараз металургійні підприємства працюють з негативною рентабельністю, припустивши, що в галузі тільки гірничорудні компанії працюють прибутково.

"Метінвест" реалізує ЗРС ВАТ "Запоріжсталь", ММК ім.Ілліча та корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) у рамках довгострокових трьохрічних контрактів, підписаних в кінці грудня 2007 року.

Контракт передбачає щорічний перегляд цін з урахуванням цін на світових ринках з 1 квітня. В умовах кризи "Метінвест" погодився на щомісячне узгодження цін на ЗРС.

У свою чергу, ціни на металопродукцію знизилися втричі і мають тенденцію до подальшого зниження.

ММК ім.Ілліча - одне з трьох найбільших металургійних підприємств України.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Власниками ТОВ "Метінвест Холдинг" є голландська компанія Metinvest BV (51,15%) і ЗАТ "СКМ" (48,85%), які відносять до сфери інтересів українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: