Справа по контрабанді газу не прожила і дня. Хорошковський під контролем?

Вівторок, 10 березня 2009, 17:54

Шевченківський райсуд Києва призупинив слідчі дії в рамках кримінальної справи, порушеної СБУ за фактом контрабанди газу співробітниками Енергетичної регіональної митниці.

Про це "Українській правді" повідомив член фракції БЮТ Андрій Портнов у вівторок.

За словами депутата, слідчі дії призупинені судом до розгляду справи по суті.

"Сьогодні Шевченківський райсуд призупинив слідчі дії по третій кримінальній справі, порушеній СБУ за фактом контрабанди природного газу", - заявив Портнов.

Реклама:

"Це означає, що чергове незаконне намагання завадити виконанню російсько-українських домовленостей щодо постачань газу провалилося", - додав він.

Крім того, зі слів Портнова можна зробити висновок про те, що ініціатором порушення справ є перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський, який нібито перебуває за межами України.

"Ми звертаємо увагу першого заступника голови СБУ Валерія Хорошковського на те, що якщо він ініціює порушення кримінальних справ, то треба хоча б в цей час перебувати на території України, а не здійснювати релаксаційні заходи в третіх країнах", - сказав Портнов.

Водночас депутат не відповів на питання, де, за його інформацією, перебуває Хорошковський, сказавши лише, що "він знаходиться під нашим (БЮТ) контролем".

"Ми закликаємо Хорошковського повернутися в Україну і зайнятися безпосереднім виконанням своїх професійних обов'язків у такий складний для України час", - заявив депутат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: