"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ющенка хочуть якнайшвидше змінити бюджет

Вівторок, 10 березня 2009, 14:16
В секретаріаті президента наполягають на якнайшвидшому перегляді державного бюджету та не виключають створення спільної групи у складі депутатів і членів уряду для розробки змін до бюджету.

Про це у вівторок на брифінгу заявив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний.

"Не виключаю, що буде створена спільна група з парламентарів, урядовців і представників секретаріату президента для того, щоб прискорити процедуру розгляду і прийняття законопроекту про внесення змін до бюджету", - зазначив він.

"Але це вже проблема домовленостей між урядовцями, парламентарями щодо процедури і термінів розгляду і прийняття змін", - додав Безсмертний.

Він також наголосив, що в зв'язку с ситуацією, що склалася в країні, зміни мають бути якнайшвидші.

Реклама:

"Чим раніше парламент прийме рішення про внесення змін до поточного бюджету, тим легше і швидше ми зможемо побороти проблеми кризи, які б'ють по населенню, яке отримує низькі доходи. Це стосується реальної тарифної політики і реальної політики зарплати", - зазначив він.

Безсмертний також наголосив, що такі зміни необхідні і для отримання Україною другого траншу кредиту від МВФ.

"Зміни необхідні до бюджету ще й тому, що Україні конче необхідно на сьогодні зелене світло МВФ. Якщо це зелене світло не увімкнеться, Україна не зможе шукати інвестицій, не зможе шукати допомогу для покриття дефіциту бюджету", - наголосив він.

За словами Безсмертного, зміни потребуватимуть серйозного перегляду законодавства.

"Мова йде про серйозне скорочення видатків та зменшення дефіциту розміром 80 млрд., передбаченого в бюджеті зараз", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!