Луценко виділив 18,4 мільйони гривень на пляж

Вівторок, 10 березня 2009, 11:10
Санаторій "Сокіл", який перебуває на балансі Міністерства внутрішніх справ, має намір інвестувати 18,4 мільйони гривень на роботи зі спорудження берегозахісних укріплень у Судаку.

Про це йдеться у повідомленні санаторію, розміщеному в "Віснику тендерних закупівель".

Термін реалізації проекту 2,5 роки, пише видання "Дело".

Як розповів директор санаторію "Сокіл" Олександр Зребний, "державна експертиза оцінила вартість робіт у 22,7 мільйона гривень".

"Однак ми змогли знайти компанію "Морбуд", яка реалізує цей проект дешевше - усього за 18 мільйонів гривень. Це при тому, що були фірми, які пропонували побудувати захисні споруди і за 32 мільйони", - повідомив він.

Реклама:

Відповідно до проекту, який був затверджений міськрадою Судака, у рамках реконструкції прибережної зони планується будівництво підпірних стін і укріплення набережної, що має захистити пляж від розмиву. Зараз прибережна зона, яка належить санаторію "Сокіл", нічим не захищена і пляж доводиться намивати щовесни.

Досвід виконання подібних робіт у компанії "Морбуд" уже є, адже три роки тому компанія виконувала аналогічний проект у сусідньому санаторії "Львівський залізничник". Тоді вартість робіт склала 12 мільйонів гривень. Крім цього, компанія виконувала схожі роботи на острові Зміїний.

У "Київсоюздорпроекті" зазначають, що роботи з реконструкції берега досить дорогі, тому що їх виконання ускладнюється скелею, яка виходить безпосередньо на пляж, крім того, у цій місцевості часто бувають зсуви, що загрожує затопленням території санаторію.

Виходячи з цього, за оцінками експертів, заявлена сума в 18 мільйонів гривень цілком обґрунтована.

Однак коли держава зможе виділити необхідні на реконструкцію кошти, у санаторії не знають.

"Мені в МВС сказали, що щойно закінчиться фінансова криза, з'являться гроші на "Сокіл", а так за нинішньої ситуації ніхто кошти на будівництво виділяти не буде", - каже директор санаторію.

За словами директора будівельної фірми "Морбуд" Валерія Малашенка, ціна проекту в санаторії "Сокіл" "могла бути нижчою, якби ми закупили матеріали в січні-лютому за низькими цінами, але ми досі не отримали грошей".

"Я не виключаю, що якщо фінансування затягнеться, то згодом вартість робіт буде збільшена", - додає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: