"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ не повертав листа, а поставив додаткові запитання?

Вівторок, 10 березня 2009, 09:25
Міжнародний валютний фонд не повертав спільне звернення президента, прем'єр-міністра та голови Національного банку України назад, а лише поставив додаткові запитання.

Про це заявив представник Блоку Юлії Тимошенко Сергій Терьохін в інтерв'ю Радіо "Свобода", коментуючи повернення листа до МВФ на доопрацювання.

За словами Терьохіна, "лист трьох" не дав відповідей на всі запитання, які хотів почути МВФ, - передовсім, щодо дефіциту бюджету та шляхів його фінансування.

"Не було відправлено листа назад. Але були поставлені додаткові питання. МВФ турбує порядок фінансування дефіциту бюджету, розмір дефіциту бюджету", - заявив депутат.

"Ті виплати, які йдуть за соціальними статтями, на думку спеціалістів Фонду, не є справедливими. Йдеться про "прошені" пенсії депутатів, президентів, суддів, прокурорів... Але ті питання, які були поставлені, набагато коротші, ніж вони були перед ухваленням рішення про надання Україні кредиту stand-by", - зазначив Терьохін.

Реклама:

У свою чергу, директор економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин вважає, що неприйняття Міжнародним валютним фондом листа від українського керівництва може погіршити і без того негативний імідж України.

На його думку, це рівнозначно зниженню кредитних рейтингів.

"На жаль, українська сторона не вдалася до ретельного узгодження тих чи інших положень у співпраці з МВФ. Це надалі може свідчити про те, що українська влада не дуже прискіпливо прислухається до позиції кредитора", - зазначив Юрчишин.

"А відтак, звичайно, це може додати негативного іміджу до того, який зараз існує у міжнародних інвесторів щодо України. Тобто, це лягає в одну площину, що міжнародні рейтингові агентства знижують кредитні рейтинги України", - наголосив експерт.

Як відомо, за інформацією ЗМІ, спільне звернення президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і голови Національного банку Володимира Стельмаха до МВФ було повернуто відправникам на доопрацювання із додатковими питаннями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!