Росія закликає надати Україні допомогу в розрахунках за газ

Неділя, 1 березня 2009, 14:31
Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє, що Росія разом з країнами Європейського Союзу готова надати Україні фінансову допомогу при розрахунках за газ.

Про це він сказав в інтерв'ю представникам іспанських ЗМІ, пише видання "Дело".

"Не так давно приїжджав мій колега пан Баррозу (голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу) з великою кількістю єврокомісарів. Я сказав йому просту річ, що якщо ми хочемо убезпечити всіх: і європейських споживачів, і в цілому створити нормальний рівень нашого співробітництва, гарантувати його, - давайте допоможемо українцям ", - сказав Медведєв.

Він відзначив, що деякі аналітики називають економічну ситуацію в Україні, по суті, близької до економічного колапсу.

"Якщо ми відчуваємо, що вони не здатні платити, давайте створимо фінансовий пул і допоможемо їм грошима. От я вважаю, що це як раз вихід для всіх", - підкреслив Медведєв.

Він нагадав, що Росія висувала ідею консорціуму, тобто на купівлю частини газу.

"Ця ідея не померла, будь ласка, давайте це зробимо, якщо ми відчуємо, що Україна не здатна платити. Але поки ще дедлайн не настав, і наші українські партнери, я думаю, що вони цілком можуть і під силу їм розрахуватися з цими питаннями" , - сказав він.

Коментуючи виникнення "газової війни" на початку року, Президент РФ заявив, що Росія не перекривали кран, а просто опинилися в ситуації, коли Україна не підписала угоди про постачання газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: