НБУ заборонив банкам стягувати комісії з фізичних осіб на валютних аукціонах

Неділя, 1 березня 2009, 11:53
Національний банк надав роз'яснення щодо процедури проведення цільового валютного аукціону для задоволення потреб фізичних осіб, що мають погасити заборгованості за кредитами, отриманими в іноземній валюті.

Про це повідомляється на веб-сайті НБУ.

Зокрема, в повідомленні наголошується, що "стягнення будь-яких комісій при здійснені операцій з погашення заборгованості фізичних осіб за кредитними договорами або підвищення курсу продажу іноземної валюти за такими операціями забороняється".

Також зазначено, що куплена на валютному аукціоні іноземна валюта повинна бути використана за цільовим призначенням протягом п'яти робочих днів з дня зарахування цієї валюти на кореспондентський рахунок уповноваженого банку.

Керівники банків мають забезпечити продаж іноземної валюти, купленої на валютному аукціоні за курсом, який не може перевищувати курс аукціону +0,2 відсотка від суми купівлі, що складає збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Реклама:

Крім того, банки в обов'язковому порядку повинні інформувати клієнта про курс гривні до іноземної валюти, за яким банком здійснена купівля іноземної валюти на валютному аукціоні в НБУ.

З метою інформаційного забезпечення клієнтів керівники уповноважених банків та керівники відповідних територіальних управлінь мають визначити телефон "гарячої лінії" та відповідальних фахівців, які надаватимуть оперативну інформацію щодо умов проведення валютних аукціонів та процедури погашення заборгованості за кредитами в іноземній валюті, зазначають в НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!