"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обама піднімає ціни на нафту

Понеділок, 9 лютого 2009, 18:11
Нафта дорожчає в понеділок на очікуваннях, що прийняття плану президента США Барака Обами щодо стимулювання економічного зростання буде сприяти відновленню попиту на пальне в цій країні.
 
Про це повідомляє повідомляє агентство "Интерфакс" , з посиланням на  Bloomberg.
 
Американський Сенат, як очікується, 10 лютого проведе голосування по доробленому плану підтримки економіки США.
 
"Ми розробляємо план, який, сподіваємося, буде комплексним, для сприяння" ремонту "фінансової системи та її відновлення. Це ключовий елемент планів президента щодо виведення економіки на траєкторію росту", - заявив міністр фінансів Тімоті Гайтнер.

"Ринок сподівається, що програма стимулювання економіки в кінцевому підсумку буде схвалена і дасть поштовх економічному зростанню і збільшенню попиту", - відзначає старший аналітик з енергетичного сектору BNP Paribas у Нью-Йорку Том Бенц.

Вартість березневих ф'ючерсів на WTI зросла в ході торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) у понеділок на  1,11 дол (2,8%) - до 41,28 дол за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures 9 лютого піднялася на 0,94 дол (2%) - до 47,15 дол за барель.
 
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не буде проводити позачергове засідання до планової зустрічі 15 березня у Відні, заявив генеральний секретар ОПЕК Абдалла Ель-Бадрі. За його словами, за підсумками березневої зустрічі може бути прийнято рішення про чергове скорочення видобутку.

Країни ОПЕК відклали реалізацію 23% нафтогазових проектів на тлі падіння вартості нафти з рекордних рівнів, зафіксованих у минулому році, відзначив  Ель-Бадрі.

"Якщо ціна нафти залишиться на цьому рівні, ми побачимо скорочення інвестицій, - сказав він. - Вже зараз ми відкладаємо реалізацію 35 з 150 проектів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: