Кредитним спілкам нав'язують прибуток

Понеділок, 9 лютого 2009, 11:55
 

У Міністерстві внутрішніх справ стурбовані кредитними спілками і повернулися до ідеї зробити ці організації прибутковими.

У силовому відомстві заявляють, що Держфінпослуг неефективно контролює спілки, через що 2008 року в цій сфері зафіксовано близько 500 злочинів, пише видання "Экономические известия". 

У розпорядженні видання опинився лист заступника міністра Міністерства внутрішніх справ до Кабміну щодо ситуації на ринку кредитних спілок.

У листі міститься ряд претензій щодо діяльності кредитних спілок. Зокрема, за даними МВС, завдяки цільовим профілактичним заходам 2008 року в сфері кредитування небанківських фінансових послуг було виявлено понад 500 злочинів. Загальна сума збитку перевищила 60 млн. грн.

Серед злочинів превалює порушення права власності - привласнення, розтрата майна і шахрайство, а також службові злочини. Найбільш популярні злочинні схеми - привласнення коштів з каси без попереднього оподаткування та на підставі підроблених договорів кредитування.

А також привласнення коштів вкладників під виглядом ефективного розміщення шляхом підписання договорів комісійної винагороди. Також завдяки різним схемам КС привласнювали частину грошей, спрямованих на придбання рекламних послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: