Заводи Коломойського і Пінчука скоротили виробництво майже на 80%. Оновлено

П'ятниця, 6 лютого 2009, 16:25
 

Нікопольський завод феросплавів в січні 2009 року скоротив виробництво, за попередніми даними, на 79,1% порівняно з січнем 2008 року - до 18,3 тис. тонн.

Про це повідомили в Українській асоціації виробників феросплавів (УкрФА) в п'ятницю, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

НЗФ у січні знизив випуск силикомарганцю на 69,8% - до 18,1 тис. тонн, виробництво феромарганцю склало лише 0,2 тис. тонн, у той час як у січні минулого року випуск цієї продукції склав 27,7 тис. тонн.

Завод минулого місяця не випускав інші феросплави.

Реклама:

Згідно із поширеним в п'ятницю повідомленням УкрФА, основним завданням НЗФ на цей час є зниження собівартості виробництва.

За словами генерального директора заводу Володимира Куцин, слова якого наведені в повідомленні, виробниче завдання лютого - вироблення 30,135 тис. тонн феросплавної продукції.

"Зростання виробництва радує, але воно недостатнэ, щоб забезпечити фінансову стабільність підприємства, тому жорстка економія всіх наявних ресурсів та зниження собівартості продукції є головним завданням заводу в цих умовах", - відзначив Куцин.

Як повідомлялося, НЗФ 1 листопада зупиняв виробництво через неможливість реалізації продукції.

При цьому завод знизив випуск силикомарганцю на 23,6% - до 570,4 тис. тонн, феромарганцю - на 5,1%, до 258,2 тис. тонн.

До того ж, Запорізький завод феросплавів (ЗЗФ) у січні 2009 року скоротив виробництво продукції, за попередніми даними, на 78% порівняно з січнем 2008 року - до 9,3 тис. тонн. Стахановський завод феросплавів (СЗФ) - на 78,9% порівняно з січнем 2008 року - до 4,5 тис. тонн.

НЗФ контролює група EastOne (Віктор Пінчук), створена восени 2007 року в результаті реструктуризації групи "Інтерпайп", й група "Приват" (Ігор Коломойський). До групи "Приват" відносять також ЗЗФ і СЗФ. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: