"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's позбавила Toyota вищого кредитного рейтингу

П'ятниця, 6 лютого 2009, 09:20
 

Найбільша автомобілебудівна компанія світу Toyota Motor Corp. втратила найвищий кредитний рейтинг.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг компанії з "Ааа" до "Аа1", прогноз - "негативний", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

На думку Moody's, японський автовиробник зазнає труднощів через обвал продажів у США, скорочення попиту в Японії та Європі, а також зростання курсу ієни.

Компанія завершила минулий квартал із збитками, прогнозувався перший операційний збиток більш ніж за 70 років за підсумками фінансового року - на рівні 150 млрд ієн.

Зниження рейтингу стосується довгострокових боргових зобов'язань Toyota обсягом 19 млрд. дол. Кредитні дефолтні свопи на облігації компанії залишилися в п'ятницю без змін - на рівні 175 базисних пунктів.

Toyota отримала рейтинг "Ааа" 2003 року і була єдиною нефінансовою та недержавною компанією в Азії з вищим рівнем рейтингу.

Агентство Fitch знизило свою оцінку ще в листопаді 2008 року, S&P переглянуло прогноз на "негативний", але поки що продовжує вірити в здатність Toyota подолати тимчасові труднощі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: