"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Портові станції вдосконалять

Четвер, 5 лютого 2009, 11:34

Мінністерство траспорту та зв'язку створить робочу групу для розвитку припортової інфраструктури для розвитку та вдосконалення організації перевезень вантажів (у тому числі транзитних і зовнішньоторговельних), зниження термінів доставки вантажів, застосування конкурентних тарифів та впровадження електронного документообігу.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Сьогодні саме час для втілення інвестиційних проектів з будівництва додаткових колій та вдосконалення портових станцій.

Про це на технічній раді на тему "Розвиток залізничної інфраструктури припортових станцій і підходів до них" заявив заступник міністра транспорту та зв'язку України Ігор Урбанський

Реклама:

"Зважаючи на економічний стан як залізниць, так і портів, для збільшення пропускної здатності в бік портів маємо розглядати можливість залучення інвестицій", - сказав він.

На думку урядовця, економічна криза "скорегує ціни на проведення будівельних робіт та вартість матеріалів".

Залізничники зі свого боку налаштовані на новий формат роботи з вантажами, що йдуть через порти, - повідомляє прес-служба Міністерства траспорту та зв'язку.

За словами генерального директора Укрзалізниці Михайла Костюка, робота залізниці ідеологічно й технологічно буде направлена на покращення співпраці з портами.

"Будуть створені нові підходи до транспортної логістики - ми мусимо використовувати всі потенціали для залучення додаткових вантажів. Також необхідний глибокий аналіз зон інвестиційної привабливості, де і залізниці, і порти, і інвестори повинні чітко розуміти та виконувати зобов'язання у своїх зонах", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: