"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на квартири продовжують падати

Середа, 4 лютого 2009, 18:20
 

Покупці столичних квартир оживилися.

Ріелтори відзначають, що кількість заявок на покупку, дзвінків, переглядів, однак кількість угод поки невелика - лише там, де продавці добре скидають ціни, пише видання "Экономические известия".

За оцінками аналітичного відділу компанії "Планета Оболонь", у січні практично в кожному сегменті ринку столиці ціни реальних продажів були на 30-50% нижче середніх цін пропозицій.

Продажі йшли виключно там, де продавці різко скидали ціни.

"Ціни знизилися настільки, що чимало потенційних покупців вже в змозі придбати житло без кредитів", - пояснюють аналітики.
 
За оцінками консалтингової компанії SV Development, середні ціни продажу одно-, дво-та трикімнатних квартир у Києві в січні порівняно з груднем знизилися на 6%.

При цьому найдешевшим залишався Деснянський район із середнім показником 1660 дол. за 1 кв. м, найдорожчим - Печерський район, де середня ціна продажу склала 3558 дол. за 1 кв. м.

Згідно з даними "Планети Оболонь", у січні квартири були продані на 40,3% дешевше від середньостатистичних цін пропозицій в даному сегменті ринку (це в середньому, в окремих же випадках різниця перевищувала 50%).

При цьому середня вартість 1 кв. м проданих в квартирах склала 1464 дол. В Української торгової гільдії (УТГ) стверджують, що зараз є квартири з ціною близько 1-1,2 тис. дол. за 1 кв. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!