"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ стурбований проблемами в українській економіці

Середа, 4 лютого 2009, 14:09
 

Директор Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Марек Бєлка стурбований ситуацією в українській економіці.

Про це він сказав у ході зустрічі із президентом Віктором Ющенком, повідомляє агентство "Українські новини".

Бєлка підкреслив, що досить незвичайною практикою є те, що директор європейського департаменту МВФ приїхав до країни, де вже працює місія МВФ.

"Це потрібно сприймати як ознаку нашої стурбованості тим, що є проблеми в розвитку української економіки й нашого співробітництва", - сказав Бєлка.

Реклама:

Директор департаменту МВФ зауважив, що є низка проблемних питань, над вирішенням яких фонд співпрацює з Україною, зазначивши, що ці питання весь час обговорюються представниками місії МВФ с українськими посадовцями і розбіжностей тут немає.

Бєлка наголосив, що основне проблемне питання - які необхідно вжити заходи для нівелювання розриву фінансування, що утворився через дефіцит бюджету.

У свою чергу, Ющенко подякував місії МВФ за спільну з Україною роботу. Він зазначив, що зараз Україна перебуває у непростій ситуації, зокрема, це пов'язано з бюджетними проблемами і проблемами кредитних зобов'язань, повідомляє агентство "УНІАН".

Разом із тим, президент висловив переконання, що українська сторона здатна ухвалити рішення, які б мінімізували ці проблеми.

Ющенко закликав керівника департаменту МВФ окреслити шляхи подальшої співпраці з Україною, а також викласти своє бачення варіантів виходу України з кризи.

Президент підтвердив зацікавленість України в співробітництві із МВФ і запропонував під час зустрічі обговорити рекомендації місії з розвитку економіки в 2009 році, збалансування держбюджету й щодо пакету антикризових заходів.

Як відомо, 20-21 січня місія МВФ прибула Україну для зустрічей із владою.

Експерти місії мають проаналізувати виконання Україною умов кредитної угоди stand by й обговорити можливість перегляду угоди.

5 листопада МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці. 10 листопада МВФ виділив Україні перший транш кредиту stand by в обсязі 4,5 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!