У Коломойського з'явився шанс викупити "Дніпроавіа"

Вівторок, 3 лютого 2009, 19:57
 

Президент Віктор Ющенко закликає Кабінет Міністрів розглянути можливість приватизації авіакомпанії "Дніпроавіа" (Дніпропетровськ).

Про це говориться в повідомленні прес-служби президента.

Ющенко і голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Віктор Бондар під час зустрічі обговорили підготовку міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ" до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

На думку президента, до умов конкурсу на приватизацію треба включити зобов'язання покупця підготувати аеропорт Дніпропетровська до Євро-2012.

У цьому зв'язку Ющенко доручив своєму секретаріату підготувати від його імені звернення прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з вимогою після відповідного засідання Ради національної безпеки і оборони розглянути в Кабінеті Міністрів питання приватизації держпакету акцій "Дніпроавіа".

Авіакомпанія "Дніпроавіа", зареєстрована у формі відкритого акціонерного товариства, створена на базі державної компанії "Дніпроавіа" 1996 року, до її складу входить міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ".

Влітку минулого року Віктор Ющенко доручив уряду створити держкомпанію "Міжнародний аеропорт" Дніпропетровськ".

Згідно з його указом, підприємство повинне були організувати на базі місцевого аеропорту, що знаходиться у власності акціонерного товариства "Дніпроавіа". Хоча Кабмін тоді мав намір приватизувати "Дніпроавіа".

Продаж "Дніпроавіа" повинна була відбутися на відкритому аукціоні. Одним з претендентів на покупку підприємства Бондар називав "ПриватБанк", підконтрольний Ігорю Коломойському.

Представники "Привату" підтвердили свою зацікавленість в покупці, а також готовність вкласти 250 мільйонів доларів у реконструкцію аеропорту до чемпіонату Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: