Румунія теж задоволена рішенням по Зміїному

Вівторок, 3 лютого 2009, 16:08
 

Румунія називає чесним рішення Міжнародного суду ООН у справі про делімітацію континентального шельфу та виключної економічної зони з Україною.

Про це заявив заступник голови Національного агентства з мінеральних ресурсів Румунії Герман Міхай, передає агентство "УНІАН".

"Суд схвалив чесне рішення", - сказав Міхай.

Представник Румунії зазначив, що Україна вимагала визнати Зміїний островом, але суд вирішив, що цей острів є досить маленьким для того, щоб його враховувати при визначенні делімітаційної лінії.

Реклама:

Міхай також висловив думку про те, що рішення суду може сприяти покращенню відносин Румунії з Україною, в тому числі в області співпраці в організації видобутку нафти та газу на Чорноморському шельфі.

Представник Румунії не уточнив, який обсяг нафти та газу може знаходитися в тій частині шельфу, що, згідно з рішенням суду, відійшла румунській стороні.

Він лише зазначив, що для визначення запасів потрібні десятки чи навіть сотні мільйонів доларів для здійснення геолого-розвідницьких робіт.

Як повідомлялося, у вівторок 3 лютого, Міжнародний суд ООН в Гаазі (Королівство Нідерланди) виніс рішення, в якому зауважив, що о.Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України у визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони.

Міжнародний Суд ООН також вирішив не враховувати диспаритет у довжині прибережної лінії України та Румунії у Чорному морі при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: