Боржників за газ визнаватимуть банкрутами

Вівторок, 3 лютого 2009, 14:52
 

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити Міністерству палива та енергетики виключати приватні компанії паливно-енергетичного комплексу, які не здійснюють в повному обсязі розрахунки за поставлений природний газ, з реєстру підприємств, які не підлягають банкрутству.

Про це йдеться в законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді 2 лютого, пише видання "Дело".

Проектом закону пропонується внести зміни до закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" № 2711-IV від 23 червня 2005 року, зокрема, доповнити умови виключення з реєстру підприємств ПЕК, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості.

Згідно із законом, наявність підприємства в реєстрі є підставою для повернення господарським судом без розгляду позову про порушення справи про банкрутство такого підприємства.

Після прийняття запропонованих змін, підприємство паливно-енергетичного комплексу (крім державного), яке не здійснює в повному обсязі розрахунків за поставлений газ, може бути виключено з реєстру наказом Міністерства палива та енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: