Від уряду вимагають віддати борги Коломойському

П'ятниця, 27 лютого 2009, 13:27
Українська асоціація виробників феросплавів (УкрФА) просить Кабінет Міністрів вжити заходів для погашення заборгованості з повернення податку на додану вартість Стаханівському заводу феросплавів (СЗФ) розміром 120,942 млн. гривень.

Про це йдеться у відкритому листі, який асоціація направила Кабінету Міністрів, а також Міністерству економіки і Міністерству промислової політики, повідомляє агентство "Українські новини".

УкрФА зазначає, що, незважаючи на взяті на себе урядом  зобов'язання з забезпечення відшкодування ПДВ експортерам протягом 5 днів після надання декларації за попередній місяць, станом на лютий заборгованість перед СЗФ, що накопичилася з січня 2006 року, становить 120,942 млн. гривень.

З них 96,63 млн. гривень підтверджено актами документальних перевірок Державної податкової адміністрації.

"Чи не так має організовуватися антикризове співробітництво держави і єдиного на все місто Стаханів підприємства, яке працює?" - сказано в листі.

Реклама:

УкрФА підкреслює, що десятки листів і підприємства, і асоціації на адресу чиновників Податкової різного рівня не спричинилися до жодного результату, так само як і акції протесту відносно місцевих і регіональних органів влади.

У підсумку асоціація змушена звертатися до органів влади, які безпосередньо займаються розробкою і впровадженням антикризової стратегії.

Як відомо, СЗФ належить до сфери власності Ігора Коломойського. Основною продукцією заводу є марганцеві феросплави (феромарганець, феросилікомарганець) і феросиліцій.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: