"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко: діалог з МВФ треба відновити у лічені дні

П'ятниця, 27 лютого 2009, 12:33
Співпраця з Міжнародним валютним фондом має бути відновлена у найближчий тиждень.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час наради з координації дій усіх органів державної влади та політичних сил в кризових умовах розвитку економіки, повідомляє прес-служба глави держави.

"Поновлення співпраці у найближчі тижні або дні є найчутливішим тестом доцільності сьогоднішньої нашої зустрічі. Час працює проти нас", - зауважив президент.

"Наше головне сьогоднішнє завдання - виробити той план, щоб діалог з МВФ у лічені дні був відновлений", - сказав Ющенко, додавши, що це стало би першим серйозним кроком з подолання кризи.

Саме цю тему президент запропонував обговорити під час координаційної наради за участі прем'єр-міністра, голови Верховної Ради, голови Нацбанку та представника опозиційної парламентської фракції.

Реклама:

Ющенко пояснив, що успішна співпраця з МВФ є сигналом для інших країн та інвесторів.

"Не так важливі фінанси, як важливий сигнал для бізнесу - внутрішнього та інтернаціонального, що в Україні є програма, яка дає відповіді на вихід із кризової ситуації", - сказав президент.

"Україні потрібні сильні сигнали провідних фінансових інституцій, що українська влада знає відповідь на кризу", - додав Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!