"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна домовилася з Хорватією про морське торговельне судноплавство

Четвер, 26 лютого 2009, 18:06

26 лютого 2009 року Міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський підписав від імені української сторони Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Хорватія про морське торговельне судноплавство.

Про це повідомляє прес-служба мінтрансу. 

Повноваження на підписання вищезазначеної угоди надано Кабміном розпорядженням від 03.09.2008 № 1176-р.

Доцільність укладання угоди викликана необхідністю подальшого розвитку відносин у сфері морського судноплавства між Україною та Республікою Хорватія.

Реклама:

Підписання угоди сприятиме розвитку взаємних торговельно-економічних зв'язків, покращення умов транзиту, пасажирських та вантажних перевезень, а також зміцнення добросусідських відносин між державами.

Зокрема, угодою передбачено, що кожна договірна сторона забезпечує в своїх портах суднам іншої договірної сторони таке саме ставлення, як і до власних суден: вільний доступ в порти, використання портів для навантаження і розвантаження, посадки і висадки пасажирів, здійснення комерційних операцій і користування всіма послугами, що надаються в портах.

Також угодою передбачено, що Україна та Хорватія сприятимуть скороченню перебування суден у портах, спрощенню відповідних адміністративних, митних та інших формальностей, взаємне визнання посвідчень особи моряка, документів, що підтверджують національність судна та обмірних свідоцтв.

Крім того, угодою закладені засади двосторонньої співпраці під час корабельних аварій та у разі вчинення правопорушення на борту суден договірних сторін.

Для вирішення спірних питань в галузі морського судноплавства, які можуть виникати з реалізації положень угоди, створюється відповідна спільна комісія, яка збиратиметься почергово на території України та Хорватії. 

Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Хорватія про морське торговельне судноплавство вступить у силу після підписання хорватською стороною та завершення відповідних внутрішньодержавних процедур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: