"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P понизив рейтинги дітища Ахметова

Четвер, 26 лютого 2009, 16:39
 

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's понизило рейтинги металургійного комбінату "Азовсталь" з В/В до ССС+/В-.

Про це йдеться в повідомленні S&P, передає агентство "Українські новини".

Рейтингова служба Standard&Poor's понизила довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті "Азовсталі" з В до ССС+, довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті - з В до В- і вивела їх зі списку CreditWatch ("рейтинги на перегляді") - після зниження суверенного рейтингу України.

Прогноз "негативний", який компанія мала до поміщення рейтингів у список CreditWatch, залишається на колишньому рівні.

Реклама:

Агентство також понизило рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу (випуск здійснений компанією Azovstal Capital B.V.) з В- до ССС і вивели його зі списку CreditWatch.

Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту залишений без зміни на рівні "5", що відображає очікування помірного рівня відшкодування боргу (10-30%) у разі дефолту за пріоритетними облігаціями.

Рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті стримується оцінкою S&P ризику обмеження переведення й конвертованості валюти відносно України, що відображає можливість обмеження урядом і Національним банком доступу несуверенних позичальників до іноземної валюти для обслуговування боргових зобов'язань.

Рейтинги, як і раніше, відображають власну кредитоспроможність "Азовсталі".

Додатковий тиск на рейтинги роблять украй несприятливі в даний момент умови на світовому ринку сталі, слабка ліквідність компанії, нестійкий характер генерованого грошового потоку й зношеність активів, що вимагають значних капітальних витрат.

Ліквідність "Азовсталі" у значній мірі залежить від ліквідності групи.

ВАТ "Азовсталь" входить до "Метінвесту", що належить українському бізнесмену Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: