"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Родовід Банк" здають державі

Четвер, 26 лютого 2009, 16:16

Акціонери "Родовід Банку" ухвалили рішення про передачу у державну власність не менше 50%+1 акцій уставного капіталу фінустанови.

Рішення було прийнято на позачерговому засіданні акціонерів, повідомляє tsn.ua, з посиланням на УНІАН.

Акціонери, зокрема, сподіваються, що держава не тільки візьме "Родовід", а ще й викупить акції додаткової емісії банку в обмін на державні облігації України.

Як уточнили в самій установі, держава отримає контрольний пакет, але в нинішнього інвестора "Родоводу", групи "Істіл", буде блокуючий пакет акцій із правом викупу.

Реклама:

"Це буде співіснування держави та приватного інвестора, диверсифікація контролю з обох боків. Коли мине певний проміжок часу, що знадобиться для відновлення фінансового стану банку, доля держави буде викуплена назад", - відзначили в банку.

Крім того, акціонери затвердили програмний документ, який визначає заходи, необхідні для стабілізації діяльності банку, підвищення його платоспроможності та підтримки ліквідності.

Акціонери розраховують, що наступного тижня Кабмін ухвалить рішення про державну участь у рекапіталізації фінустанови.

На початку 2009 року "Родовід Банк" посідав 20 місце серед банківських установ України та мав капітал у 13,196 мільярда гривень.

Нагадаємо, нещодавно керівництво "Родовід Банку" звернулося за допомогою до держави.

Цього тижня клієнти установи відчули серйозні проблеми з отриманням грошей. Зокрема, банкомати "Родоводу" видавали максимум по 100 гривень на день.

Національний банк запровадив тимчасову адміністрацію вже у восьми банківських установах України, взявши їх під ретельний контроль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: