Тимошенко знайшла заміну "Газпрому"

Середа, 25 лютого 2009, 14:56

Шведські компанії "Біогазпром" і Biosystem AB мають намір інвестувати в українські проекти з виробництва біогазу 20 мільярдів євро.

Про це виданню "Дело" сказав директор дочірньої компанії "Біосистем Україна" Валентин Макогон.

"У Донецьку ми починаємо будувати завод з переробки 500 тисяч тонн сміття, з якого буде вироблятися тепло. Вартість проекту становить 350 мільйонів євро. Проект покриє потреби міста в теплі на 15%. Кошти будуть надходити через компанії" БіогазПром "і" біосистем ", - уточнив Макогон.

У цілому компанія "БіогазПром" має намір вкласти в реалізацію своїх проектів в Україні 20 мільярдів євро і зробити близько 10 мільярдів кубів біогазу в разі підтримки проектів урядом і Верховною Радою.

"Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко попросила нас розписати географію українських проектів. Також нам пообіцяли, що через тиждень-два на друге читання піде законопроект про альтернативну енергетику, яким інвесторів звільнять від податків на 10 років. Але вже протягом місяця ми приступимо до будівництва заводів з виробництва біогазу, а також електроенергії та тепла із сміття ", - говорить директор компанії" Біосистем Україна ".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: