УкрСиб планує залучити у Нацбанку 1 мільярд

Вівторок, 24 лютого 2009, 17:09
УкрСиббанк що, входить у групу BNP Paribas планує залучити від Національного банку України  рефінансування на суму 1 млрд грн для фінансування кредитних програм в економіці.
 
Про це заявив голава правління кредитно-фінансової установи Сергій Наумов.
       
"Сума залежить від Нацбанку ... Нам необхідно близько 1 млрд грн. Ми плануємо взяти на рік", - сказав він.
 
За його словами, банк не має проблем з ліквідністю: кошти Національного банку України (НБУ) планується направити на кредитування, зокрема, агропромислового комплексу.
 
За даними  Наумова, в 2008 році УкрСиббанк надав кредитів сільгоспвиробникам на суму близько 1,6 млрд грн і має намір, з урахуванням сприятливої кон'юнктури на зовнішньому ринку, продовжити їх кредитування в поточному році.
 
Як повідомив голова наглядової ради (НС) банку Жан-Франсуа Варле, у разі необхідності УкрСиббанк буде підтриманий материнською структурою.
 
"На разі ми не повністю використовуємо кредитні лінії, що надані групою. Але якщо знадобиться більше - будемо запозичувати більше", - відзначив він.
 
Говорячи про поточну ситуацію, Наумов зазначив, що УкрСиббанк постраждав від відтоку вкладів в меншій мірі, ніж інші кредитно-фінансові установи країни: на сьогоднішній день вже спостерігається приплив коштів від юридичних осіб.
       
У той же час, на його думку, подальший розвиток ситуації залежить від позиції представників влади: рівень довіри до банків продовжить знижуватися при продовженні відповідної риторики з боку політиків.
 
При цьому за його словами, проблемні кредити в портфелі УкрСиббанку поки становлять близько 10-12%.
     
АКІБ "УкрСиббанк" засновано в 1990 році. Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2009 року були BNP Paribas SA (51%) і ЗАТ "Українська металургійна компанія" (39,49754%).
 
За даними Нацбанку України, до 1 жовтня 2008 року за розміром загальних активів (43439 млрд грн) УкрСиббанк займав третє місце серед 181 працюючих в країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: