Григоришин розповів, як Грач його домагався

Вівторок, 24 лютого 2009, 11:55

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин заявляє про те, що член Компартії Леонід Грач довгий час домагався з ним зустрічі з метою одержати від бізнесмена фінансову допомогу для керованого ним громадського руху.

Про це Григоришин заявив у своєму листі газеті "Дєло", коментуючи інтерв'ю Грача, якого в суботу виключили з президії КПУ.

"Я хотів би нагадати Грачу, що він, на словах заявляючи, що "не сприймає взаємин з олігархами", реально дотримується іншої точки зору. Інакше, як пояснити той факт, що він довгий час домагався зустрічі з мною", - зазначив Григоришин.

"На мій превеликий подив, зустрівшись зі мною при свідках, він попросив надати "посильну" фінансову допомогу керованому ним громадському руху, якщо я не помиляюся, що має назву "Богдан Хмельницький". При цьому натякав на те, що якщо я цього не зроблю, то в мене можуть виникнути неприємності", - додав бізнесмен.

Реклама:

За словами Григоришина, тоді він "прямо сказав Грачу, що, як громадянин іншої держави, не має законних підстав робити це, і, тим самим, втручатися у внутрішні справи України".

"Черговою неправдою є висловлення Грача про те, що "призначення міністра промислової політики за нашою квотою - це була креатура Григоришина", - заявляє бізнесмен.

Він нагадує, що "призначення міністра промислової політики за квотою КПУ в уряді Януковича відбулося в 2006 році, і кандидатура міністра була, як мені стало відомо, затверджена ЦК КПУ при особистій безпосередній участі Грача, що є членом ЦК".

Коментуючи слова Грача "як Григоришин може бути "лівим", коли в нього первинне накопичення капіталу отримане грабіжницьким шляхом, а інше - через батрацтво людей на нього", бізнесмен заявив:

"Моє "первинне накопичення капіталу" нічого спільного з протизаконним характером підприємницької діяльності не мало, як і не має і зараз".

"Грач, будучи народним депутатом і, до місця і не до місця заявляючи про свою юридичну освіту, повинен розуміти наклепницький характер своєї заяви відносно "грабіжницького шляху" накопичення мого капіталу", - попередив Григоришин.

"До відома самого Грача - моя підприємницька діяльність жодного разу не дала підстав для реагування правоохоронних або судових органів України", - підкреслив бізнесмен.

Наостанок Григоришин відзначив, що йому "по-людськи неприємний моральний вигляд людей, які з метою боротьби за владу публічно обговорюють обставини особистого життя своїх колег, користуючись при цьому грішми торговців "смердючим газом" і новоспечених зірок телеканалу "Інтер".

"Незалежно від політичних поглядів, я розцінюю це як підлість", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: