МВФ пропонує Тимошенко відпустити Нацбанк з повідка

Понеділок, 23 лютого 2009, 15:07
Міжнародний валютний фонд закликає Україну скасувати узгодження Національним банком політики рефінансування з Кабінетом міністрів.

Про це на брифінгу заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, МВФ готовий переглянути програму співробітництва з Україною, але для продовження співробітництва Україна повинна вжити низку попередніх заходів.

Зокрема, необхідно скасувати статті 84 і 86 закону про держбюджет на 2009 рік, якими вводиться специфічна система рефінансування й узгодження її з урядом.

Міжнародний валютний фонд закликає Україну в цілому переглянути систему рефінансування банків.

"МВФ вважає, що в Україні має бути переглянута система рефінансування, що існує в країні для того, щоб система рефінансування розглядалася як підтримка ліквідності банку, а не підтримка його платоспроможності", - сказав Шлапак.

Реклама:

Він також відзначив, що МВФ закликає Україну постаратися не перевищувати дефіцит держбюджету-2009, закладений на рівні 3% від ВВП.

Як відомо, 29 січня Кабмін затвердив порядок рефінансування банків.

Цей порядок вимагає узгодження НБУ і Кабміну рефінансування банків, за винятком короткострокових кредитів (до 14 днів).

У відповідності зі статтею 86 закону про державний бюджет на 2009 рік, Нацбанк зобов'язаний погоджувати політику рефінансування банків з Кабінетом міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: