Dow Jones упав до рівня 2002 року

П'ятниця, 20 лютого 2009, 10:49

Фондові ринки США упали в четвер на тлі скорочення прогнозу прибутку Hewlett-Packard.

Наростаючі побоювання дефолтів за кредитними картами і націоналізації проблемних фінансових інститутів опустили підіндекс фінансових компаній на 5,2%, до найнижчого рівня з 1995 року, повідомило агентство Bloomberg.

Індекс Dow Jones Industrial Average, упавши в середу на 1,19% - до оцінки в 7465,95 пункту, пробив досягнутий 20 листопада минулого року рекордний мінімум, розвіявши надії на швидке відновлення ринку акцій США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Досягнута індексом оцінка є мінімальною з 9 жовтня 2002 року; у порівнянні з рівнем півторарічної давнини, коли почався "ведмежий" ринок, Dow Jones Industrial Average утратив уже 47%.

Реклама:

Ще сильніше падіння індексу спостерігалося лише в період Великої депресії в 1929-1932 роках - майже на 90%, нагадує The Wall Street Journal.

У четвер лідерами падіння були акції фінансових компаній, виробників комп'ютерів, а також паперу General Electric.

Останні три місяці акції торгувалися в США в широкому діапазоні, і тепер у ньому позначилася нова нижня границя, яку ринок, можливо, буде тестувати наступних кілька місяців, очікуючи результатів реалізації заходів нової адміністрації з підтримки економіки, говорять аналітики.

Динаміку ф'ючерсів на фондові індекси також не можна назвати оптимістичною: березневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:23 МСК утратив 1,04%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,94%.

"Ринок намагається переварити досить серйозний економічний спад, а також його наслідки для технологічних компаній і майбутніх капзатрат, - говорить Джирі Черукурі з Oakbrook Investments. - Люди думають, що ситуація буде більш проблемною, ніж очікувалося, і це вплине на витрати до кінця 2009 року".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: