Фондові ринки в січні понесли великі втрати

Понеділок, 2 лютого 2009, 10:51
 

Основні світові ринки акцій понесли в січні значні втрати на тлі нових ознак поглиблення рецесії, зниження прибутків компаній, зростаючого песимізму інвесторів щодо здатності урядів пом'якшити економічну кризу.

Для американського фондового індексу Standard & Poor's 500, який упав за минулий місяць на 8,6%, січень став гіршим за всю його історію, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Індикатор знижується вже чотири тижні поспіль, після того як у 2008 році він втратив 38%. До сих пір найневдалішим для індексу був січень 1970 року - мінус 7,6%.

У середньому по 208 компаніям з S&P 500, які відзвітувалися за квартал, зниження прибутку склало 38%. Очікується, що на початку нинішнього року продовжиться також погіршення ситуації в економіці США.

Згідно з консенсус-прогнозом економістів, опитаних агентством Bloomberg, за нинішній рік зниження ВВП становитиме 1,5%.

Зведений азіатський індекс MSCI Asia Pacific, що впав минулого року на 43%, втратив з початку року 7,1%. Лише в останній тиждень ціни акцій допомогли підтримати повідомлення про зусилля урядів з метою підтримки економіки.

Європейські ринки показали результат трохи кращі: європейський фондовий індекс Dow Jones Stoxx 600 знизився за січень лише на 3,6%.

Вдалим для європейських ринків виявився останній тиждень, коли індекс виріс відразу на 4,8% на тлі оптимізму інвесторів щодо долі найбільших європейських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: