Законність головування Суботіна на "Турбоатомі" переглянуть

Середа, 18 лютого 2009, 13:55

17 лютого Верховний суд своєю постановою скасував усі судові рішення за позовом Генпрокуратури до Фонду держмайна і ВАТ "Турбоатом" (Харків) про законність рішень зборів "Турбоатому" від 28 серпня 2007 року, зокрема, призначення головою правління Віктора Субботіна.

Про це йдеться у прес-релізі, розповсюдженому міноритарним акціонером - компанєю з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент".

"Справу направили на новий розгляд до суду першої інстанції. Верховний суд вважає, що попередні судові інстанції дійшли помилкового висновку про законність проведення загальних зборів акціонерів ВАТ "Турбоатом", на яких, серед іншого, головою правління ВАТ був обраний Віктор Суботін", - йдеться у повідомленні. 

"Сварог Ессет Менеджмент" нагадує, що основними аргументами Генпрокуратури були нібито відсутність кворуму, належного реєстру і порушення при призначенні ФДМ свого представника на зборах. Державі належить 75,224% акцій "Турбоатома". Ще 15% акцій підприємства володіє ТОВ КУА "Сварог Ессет Менеджмент", яке пов'язують з підприємцем Костянтином Григоришиним.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: