Виплата допомоги по частковому безробіттю розпочнеться до кінця лютого

Вівторок, 17 лютого 2009, 15:35

Державний центр зайнятості України має намір розпочати виплату допомоги по частковому безробіттю до кінця лютого поточного року.

Про це заявив директор центру Володимир Галицький, повідомляє агентство "інтерфакс-Україна "

"Механізм виплати допомоги по частковому безробіттю вже відпрацьований і зараз знаходиться на реєстрації в Міністерстві юстиції України і цей механізм почне працювати вже в найближчий тиждень", - заявив він.

Галицький пояснив, що виплата цієї допомоги є "свого роду виплатою компенсацій працівникам, у яких дохід зменшився у зв'язку з переходом підприємств на скорочений робочий час. Наприклад, працює 3 рази на тиждень, 2 тижні на місяць і так далі".

Реклама:

Говорячи про механізм надання допомоги по частковому безробіттю,  Галицький повідомив, що після того, як будуть зібрані всі необхідні документи, буде створено комісію на рівні обласних державних адміністрацій, куди ввійдуть представники об'єднання роботодавців, представники професійних спілок, державних організацій.

"Після цього розглядатимуться документи цих підприємств (що претендують на отримання допомоги по частковому безробіттю для своїх працівників), і після цього прийматиметься рішення про виплату допомоги по частковому безробіттю", - пояснив він.

Всі ці зміни були введені для того, щоб мінімізувати ризики у сфері зайнятості населення і будуть діяти до 1 січня 2010 року.

"Механізм цей досить простий, але потрібно розуміти, що допомоги по частковому безробіттю виплачуються людям, не на пряму, а через роботодавця", - зазначив Галицький.

Крім того, директор центру зайнятості повідомив, що допомогу по частковому безробіттю "затверджено окремою статтею і на сьогоднішній день вона складає 274 млн. гривень", а в бюджеті на 2009 року в правління Фонду закладено 4 млрд. 710 млн. гривень для виплати допомоги по безробіттю

"На сьогоднішній день допомоги виплачуються вчасно і в повному обсязі", - резюмував Галицький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!