Тимошенко вимагає продовження мораторію на продаж землі

Вівторок, 17 лютого 2009, 13:09

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко розраховує на підписання Президентом Віктором Ющенком закону, який передбачає продовження мораторію на продаж землі сільгосппризначення до 2010 року.

Про це вона сказала на нараді з фермерами 17 лютого, повідомляють "Українські новини".

"Сподіваюся, що Президент його в найближчі дні підпише", - сказала Тимошенко.

Разом з тим вона зазначила, що у випадку, якщо Ющенко ветує закон про антикризові заходи для аграрного сектору, у Верховній Раді знайдеться достатньо голосів для подолання вето.

"Якщо буде накладено вето, значить у нас є голоси у парламенті для того, щоб його подолати", - наголосила прем'єр.

Крім того, вона повідомила, що для підтримки сільського господарства уряд буде наполягати на розгляді Радою на поточному пленарному тижні (17-20 лютого) законопроекту про обслуговуючі операції.

Тимошенко також зазначила, що на засіданні уряду 18 лютого буде розглянуто постанову про форвардні закупівлі зерна.

Нагадаємо, 4 лютого Рада повторно продовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року. Верховна Рада відмовилася врахувати пропозицію Ющенко про виключення із закону положення про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року.

Також Тимошенко заявила, що фракція БЮТ ініціює слухання в парламенті з захопленням земель фермерів.

Присутній на нараді голова асоціації фермерів Іван Томич повідомив, що останнім часом фермери страждають від спроб незаконного захоплення земель.

Тимошенко, у відповідь на викладену їм інформацію, заявила, що буде ініціювати через коаліцію парламентські слухання з цього питання. "Коаліція в парламенті, із запрошенням Генеральної прокуратури, запрошенням асоціації фермерів буде ініціювати парламентські слухання", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!