"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко не робив "самовпевненому" Яценюку жодних пропозицій - Балога

Вівторок, 17 лютого 2009, 11:03

Посадові особи секретаріату президента останнім часом не робили жодних офіційних кадрових пропозицій депутату фракції "НУ-НС" Арсенію Яценюку.

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, спростовуючи заяву Яценюка щодо пропозиції обійняти посаду голови Національного банку України, нібито зроблену йому секретаріатом глави держави.

Про це повідомляє видання "Українська правда".

Балога нагадав, що президент оскаржив у Конституційному Суді постанову Верховної Ради про усунення з посади голови Нацбанку Володимира Стельмаха, повідомляє прес-служба президента.

Реклама:

Глава держави наполягає, що парламент не мав права звільняти керівника Нацбанку всупереч Конституції, яка передбачає для цього внесення президентського подання.

Таким чином, не може бути й мови про призначення іншої кандидатури замість Стельмаха, який залишається легітимним керівником НБУ, наголошують у СП.

"Упевненість Яценюка в тому, що йому пропонують очолити Національний банк, щоб усунути як потенційного учасника президентських виборів, свідчить лише про самовпевненість молодого й амбітного політика", - заявив Балога.

"Глава держави ніколи не буде використовувати державні посади як розмінні монети в політичних змаганнях. Питання про зміну керівництва НБУ і надалі залишатиметься винятковою прерогативою президента. Не варто надавати цьому політичного забарвлення з домішками спекуляцій і перекручувань", - підкреслив глава секретаріату президента.

Як відомо, в понеділок Яценюк заявив, що секретаріат президента пропонував йому зайняти посаду голови НБУ, але він відмовився, бо вважає такі пропозиції тільки спробою усунути політичного конкурента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: