Нацбанк визначився з базовими ставками

Понеділок, 16 лютого 2009, 22:57

Національний банк Україна буде використовувати в якості базових ставок, що визначають спрямованість грошово-кредитної політики, ставки по кредитах рефінансування та операцій з мобілізації коштів на термін 14 днів, які визначаються за підсумками проведення щотижневих тендерів.

Відповідну постанову "Про регулювання грошово-кредитного ринку" НБУ прийняв 13 лютого і в понеділок розіслав комерційним банкам, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Департаменту монетарної політики доручено оперативно реагувати на зміну ситуації на грошово-кредитному ринку шляхом встановлення на відповідному рівні відсоткових ставок за кредитами овернайт і депозитними сертифікатами овернайт Національного банку", - йдеться також у документі.

При цьому НБУ зберіг облікову ставку на рівні 12% річних, що утримується з 30 квітня 2008 року.

Реклама:

Нацбанк також повідомив, що з 17 лютого ставка рефінансування за кредитами "овернайт" під забезпечення державними цінними паперами підвищується до 18% річних з 16% річних, що діяли в останній час, без забезпечення - відповідно до 20% річних з 17% річних.

При цьому ставка за депозитними сертифікатами збережена на рівні до 3% на термін 2 дні.

Останній раз Нацбанк оголошував ставку з 14-денним депозитними сертифікатами 12 лютого - тоді вона становила 10% річних. На цьому рівні ставка утримується з 13 січня

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: