Fitch помстилася Родовід банку дефолтом за розірвання спільного контракту?

Понеділок, 16 лютого 2009, 18:46

Негативний рейтинг Родовід Банку, оприлюднений міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings не відображає реальну ситуацію в кредитно-фінансовій установі.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови правління банку Дмитро Єгоренко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"В.о. голови правління ВАТ" Родовід Банк "Дмитро Єгоренко відзначає, що ВАТ" Родовід Банк "не повідомляв і не збирається повідомляти про дефолт, а чергове оприлюднення агентством Fitch негативного рейтингу Родовід Банку не відповідає дійсної ситуації в банку", - говориться в повідомленні Родовід Банку.

За словами  Єгоренко, банк продовжує виконувати зобов'язання перед клієнтами в повному обсязі у відповідності зі стандартами і вимогами чинного законодавства України.

Реклама:

"Банк прийняв рішення про припинення співпраці з рейтинговим агентством Fitch 11 лютого 2009 року, а оцінка, яку агентство дало Родовід Банку 13 лютого 2009 року, є, без сумніву, реакцією Fitch Ratings на заяву Родовід Банку про розірвання угоди з цим рейтинговим агентством", - вважає Єгоренко.

Як підкреслив  Єгоренко, фінансовий ринок України на даний момент як ніколи має потребу в якісному і достовірної інформації щодо ситуації на ринку.

"Оцінки, які надає агентство Fitch на сьогоднішній день, відображають лише особиста думка агентства, не з огляду на поточну ситуацію на українському банківському ринку", - переконаний банкір.

При цьому він зазначив, що методика оцінювання Fitch - збір інформації шляхом телефонних переговорів - не відповідає прийнятим у світовій практиці стандартам.

Як повідомляється в повідомленні, надалі Родовід Банк планує співпрацювати з міжнародним рейтинговим агентством Moody's.

Як повідомлялося, Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Родовід Банку з рівня "CC" до "D" - рейтинги цього рівня присвоюються емітенту, що оголосив дефолт по всім своїм фінансовим зобов'язанням.

Як повідомлялося, група компаній Istil веде переговори про придбання 51% ТОВ "РБ Капітал-груп", що володіє 76,7798% акцій ВАТ "Родовід Банк".

Завершення переговорного процесу планується до 17 лютого 2009 року: мінімальна ціна операції складе 100 млн дол.

ВАТ "Родовід Банк" (раніше - "Персональний комп'ютер") засновано в 1990 році. За даними Нацбанку, до 1 січня 2009 року за розміром загальних активів Родовід Банк займав 20-е місце (13196 млрд грн) серед 182 банків.

International Steel & Tube Industries Limited (Istil) - група компаній, заснована в 1991 році громадянином Великобританії пакистанського походження М. Захур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: