"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович хоче внести зміни до держбюджету ще в I кварталі

Понеділок, 16 лютого 2009, 12:32

Верховна Рада повинна ініціювати внесення змін у державний бюджет 2009 року, не очікуючи завершення першого кварталу, вважає лідер Партії регіонів Віктор Янукович. 

На засіданні погоджувальної ради 13 лютого він підкреслив, що фракція Партії регіонів виступала з ініціативою проведення парламентських слухань з питання про виконання місцевих бюджетів у регіонах України, повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна".

На його думку, одним із прикладів, що всі бачили на минулому тижні - це місто Київ, коли на мітингу протесту вийшли працівники бюджетних сфер, які не одержують зарплати.

За словами Януковича, подібна ситуація і в інших регіонах України. 

Реклама:

Лідер Партії регіонів також наголосив на необхідності розібратися і з питанням про відключення опалення в містах. 

"Я вважаю, що, по-перше, нам потрібно ініціювати перегляд бюджету і не чекати, коли закінчиться перший квартал", - сказав Янукович, додавши, що зараз це треба робити в терміновому порядку, оскільки в найближчий місяць в Україні не очікується потепління, а у місцевих бюджетів немає коштів для того, щоб оплатити опалення будинків. 

Він підкреслив, що в порядку денному засідання парламенту не внесено питання, що стосується підготовки до весняних польових робіт. 

"Це питання дуже хворобливе", - сказав Янукович, додавши, що, перебуваючи в регіонах, зміг побачити, що сільське господарство не готується до весняних робіт. 

"Ситуація критична", - підкреслив він. 

Янукович нагадав, що в парламенті чекають і антикризовий план уряду. Він зазначив, що в сусідніх країнах приймаються необхідні плани, а також необхідні заходи для подолання кризи. 

"В Україні другий рік немає програми дії Кабінету міністрів, а зараз вже повинна бути антикризова програма", - сказав Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: