Європі радять проявити до України "російську щедрість"

П'ятниця, 13 лютого 2009, 11:12
 

Згода Росії на надання кредиту Україні є позитивним кроком, але Євросоюз має зробити те саме, вважає економіст і колишній шведський дипломат Андерс Ослунд.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо "Свобода".

Пропозицію Москви про надання Україні 5-мільярдного кредиту на підтримку бюджету Ослунд оцінює "виключно позитивно", зазначаючи, що це був "перший позитивний крок Москви після помаранчевої революції".

При цьому він радить Євросоюзу "проявити таку ж щедрість" і дати Києву рівно стільки ж, скільки пропонує Москва.

Реклама:

Говорячи про газовий конфлікт між Україною і Росією, Ослунд зазначив, що в результаті цього Росія почала втрачати важливі важелі на міжнародній арені.

Крім того, він зазначив, що ще ніколи не бачив прем'єра Росії Володимира Путіна таким невдоволеним, як після переговорів з Юлією Тимошенко, коли вона отримала 20% знижку на ціну газу.

У свою чергу британський депутат Чарльз Таннок вважає, що навіть з цією знижкою українське виробництво навряд чи "потягне" нову ціну на газ.

"Цей надзвичайний напад на власного прем'єра (збоку президента), мабуть, приховує той факт, що хоча це і добра угода, але через падіння курсу гривні ціна газу буде надто високою для української промисловості протягом наступних кількох місяців", - зазначив Таннок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!