"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Надати кредит Україні можуть 14 країн

П'ятниця, 13 лютого 2009, 09:39
 

Україна звернулася до більше ніж 14 країн з проханням про надання їй кредиту для боротьби з фінансово-економічною кризою.

Про це повідомив під час прес-клубу в МЗС директор департаменту економічного співробітництва Павло Султанський.

"Ми звернулися до міжнародних фінансових організацій, включно з Європейським інвестиційним банком, Світовим банком, Європейським банком реконструкції і розвитку. Ми звернулися до ряду країн світу, які потенційно, на нашу думку, могли б надати ті або інші ресурси для подолання тих або інших аспектів фінансової кризи в Україні", - сказав він.

За його словами, Україна, зокрема, звернулася з проханням про кредитну допомогу до Австралії, Великої Британії, Канади, Кувейту, Нідерландів, Норвегії, Німеччини, Сінгапуру, ОАЕ, Ізраїля, Італії, Швейцарії, Японії, Південної Кореї та інших країн, повідомляє агентство "Українські новини".

Реклама:

Султанський зазначив, що зараз МЗС веде переговори з цими країнами на рівні експертів.

Крім того, він заявив, що Україна не одержувала офіційної відповіді від Росії про можливість надання кредитної допомоги.

Як повідомлялося, США висловили готовність розглянути прохання України про надання кредиту для покриття дефіциту держбюджету, а Росія запросила додаткову інформацію про поточний стан української економіки для розгляду можливості надати такий кредит.

9 лютого Мінфін Росії заявив, що Мінфін України звернувся до російської сторони з проханням оцінити можливість надання кредиту розміром 5 млрд. доларів на покриття дефіциту держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: