Moody's знову погіршило рейтинг банку "Надра"

Четвер, 12 лютого 2009, 17:53
 

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг фінансової стійкості (BFSR) банку "Надра" (Київ) до "E" з "E +", довгостроковий рейтинг зобов'язань банку у національній та іноземній валюті - до "Caa2" з "B2" і рейтинг за національною шкалою до "B3.ua" з "A3.ua".

Як говориться в повідомленні агентства в четвер, довгострокові рейтинги поставлені на перегляд для можливого зниження. 

"Рейтингову дію здійснено у зв'язку з повідомленням Національного банку України про введення тимчасової адміністрації до банку "Надра", - прокоментував рішення агентства віце-президент московського офісу Ярослав Совгіра.

Перегляд з можливістю зниження Moody's пояснює потенційним ризиком ліквідації банку і ймовірністю дострокового пред'явлення кредиторами банку його зобов'язань до виконання, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Однак у разі підтримки з боку фінансової влади або стратегічного інвестора агентство готове буде підтвердити рейтинги банку або навіть поставити їх на перегляд для можливого підвищення.

Згідно з даними Нацбанку України, до 1 жовтня 2008 року за розміром загальних активів (26,186 млрд. грн.) банк "Надра" займав сьоме місце серед 181 банків.

НБУ ввів тимчасову адміністрацію в банк "Надра" 10 лютого.

Як повідомлялося, агентство Moody's вже знижувало у січні рейтинги банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!